Przystawki
-
Klasyka śledzia
w oleju z cebulką, podany z domową pitą -
Śledź szefa Iwo
podany z a’la buratta i śliwkową konfiturą,olejem szczypiorkowym, cebulką -
Marynowane, panierowane papryczki chili
faszerowane owczym twarożkiem podane z dipem czosnkowym -
Tatar wołowy
z marynowanymi kurkami, cebulką peklowaną, dwoma rodzajami musztardy, kaparami, maślanym żółtkiem i „ziemią jadalną” z czarnych oliwek, pita -
Krewetki na pomidorowej szakszuce
podane na gorącym żeliwie z domową pitą
Zupy
-
Zupa dnia
-
Szef kuchni poleca
Zupa krem z soczewicy
podana z popcornem truflowym -
Zupa rybna
delikatnie pikantna, według przepisu starych rybaków z Dunaju podana ze świeżą kolendrą
Sałaty
-
Szopska
pomidor, ogórek, cebula, papryka, ser sirene
Dania wege
-
Bakłażan na pomidorowej szakszuce
zapieczony z serem sirene w glinianym naczyniu -
Szef kuchni poleca
Gnocchi z kozim serem i truflą
podane z sosem śmietankowo-tymiankowym -
Batat pieczony w glinianym naczyniu
podany z guacamole, twarożkiem, papryką marynowaną w chimichurri i sosem czosnkowym
Dania główne
-
Pierś z kurczaka sous vide
podawana z podsmażanymi kopytkami, gotowaną cukinią, dynią hokkaido, boczniakami i słodkim sosem sojowym -
Szef kuchni poleca
Czarny makaron z krewetkami
krewetki, bakłażan, cukinia, pomidorki cherry, cebulka, emulsja maślana -
Cheesburger w bułce maślanej
z papryką w chimichurri, cebulką, ogórkiem konserwowym,serem wędzonym, rukolą, ajvarem, domowym majonezem podany z frytkami i lutenicą -
Żeberka pieczone
w sosie BBQ z warzywami korzennymi, podane z frytkami i miksem sałat -
Pljeskavica
czyli kotlet z siekanego mięsa wołowego z wędzonym serem, cebulka i papryką chilli, podany z pitą, grillowanymi warzywami frytkami i lutenicą -
Ćevapcici
grillowane kotleciki z siekanej wołowiny podane z pitą,grillowanymi warzywami, frytkami i lutenicą -
Nowość
Grillowane karnacze
domowe kiełbaski jagnięce podane z pitą,grillowanymi warzywami, frytkami i lutenicą -
Mix grill dla dwóch osób
grillowane karnacze, cievapcici, mini pljeskavice,pierś z kurczaka podane z pitą, grillowanymi warzywami, frytkami, kaszą bulgur, ajvarem, sosem czosnkowym i sałatką
Deser
-
Oferta specjalna
Deser dnia
Dania dla dzieci
-
Makaron w sosie pomidorowym
-
Nowość
Panierowana pierś z kurczaka
podana z kulkami z dyni i cukinii, frytkami i keczupem
Dodatki
-
Sos czosnkowy
-
Grubo mielona lutenica
-
Ajvar
-
Wypiekana na miejscu pita
-
Kasza bulgur na masełku
-
Podsmażane kopytka